De Pampus Regatta is een jaarlijks evenement dat gevaren wordt vanuit Almere Muiderzand. Het vaargebied is in de put bij Pampus en omdat het hier diep is heb je geen last van waterplanten. Elk jaar komen er meerdere Marieholms op dit evenement af! Dit jaar wordt de Pampus Regatta gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 september.

De Marieholm krijgt een eigen klassement tijdens de Pampus Regatta!

Voorheen had 2 soorten klassen. De SW en de ORC. De SW klasse vaart met een handicap uit het SW systeem, dit is een (instap) handicap systeem waar je zelf geen kosten aan hebt. Voor een ORC handicap moet je een geldige meetbrief hebben. Hiervoor kan je boot gemeten worden.
Dit jaar vaart de SW klasse mee in het veld met de ORC klasse. Hierdoor is het mogelijk om naast het varen in de ORC of SW klasse een Marieholm klassement te vormen.

Als je met je Marieholm mee wilt doen zonder extra kosten en het (voor sommige) gedoe met een ORC certificaat kan je je inschrijven in de SW klasse. Dan vaar je zowel mee in het totale SW klassement als met de Marieholms die onder ORC varen! Hierdoor wordt het toegankelijker om te varen in een leuk wedstrijdveld en tegen andere Marieholms.

Inschrijven kan via de volgende link: https://www.flevomare.nl/inschrijven-pampus-regatta/

Laten we proberen met zo veel mogelijk Marieholms aan de start te staan!