Advertenties

Overzicht evenementen

No events

Foto galerij

KlaasWiersmaIMGL1326.jpg

Introduction in English

gb20vlagwapperend engels

Seinvlaggen

Overzicht van de seinvlaggen

Lettervlaggen (met dank aan Peter Janssen van http://www.nederlandse-marine.nl)

A B C D
Alfa: Ik heb een duiker beneden, houdt goed vrij van mij en vaar langzaam. Bravo: Ik laad , los of vervoer gevaarlijke stoffen. Charlie: Ja (bevestigend) Delta: Houdt vrij van mij, ik kan moeilijk manoeuvreren.
E F G H
Echo: Ik verander mijn koers naar stuurboord. Foxtrot: Ik ben ontredderd, stel u met mij in verbinding. Golf: Ik verlang een loods. Hotel: Ik heb een loods aan boord.
I J K L
India: Ik verander mijn koers naar bakboord. Juliett: Ik sta in brand en heb gevaarlijke lading aan boord. houdt goed vrij van mij. Kilo: Ik wens met U in verbinding te treden. Lima: U moet Uw schip onmiddellijk stoppen!
M N O P
Mike: Mijn schip ligt gestopt en maakt geen vaart door het water November: Neen (ontkennend) Oscar: Man overboord! Pappa: In de haven: Allen die met het schip meegaan, moeten aan boord komen.
Q R S T
Quebec: Mijn schip is "gezond", ik verzoek practica. Romeo: zonder betekenis. Sierra: ik sla achteruit Tango: houd vrij van mij, ik ben bezig met spanvisserij
U V W X
Uniform: u stuurt een gevaarlijke koers Victor: Ik heb hulp nodig. Whiskey: Ik heb medische hulp nodig X-ray: Onderbreek het ten uitvoer van Uw voornemens en let op seinen van mij!
Y Z
Yankee: Ik sleep met mijn ankers over de grond. Zulu: Ik heb een sleepboot nodig.


Vervangingswimpels

1evervang 2evervang 3evervang
1e vervang wimpel 2e vervangwimpel 3e vervangwimpel
OW
OW-vlag: omderscheiding wimpel


Cijferwimpels

1 2 3 4
1 2 3 4
5 6 7 8
5 6 7 8
9 0
9 0