Home Forums Marktplaats Volvo Penta MD1B, goede motor, maar kapotte keerkoppelinh

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Vorige week is op de terugweg van de Harlingen-Terschellingrace de Keerkoppeling van de MD1B in Olijfje gecrasht. De motor zelf lijkt nog prima, maar de keerkoppeling zit vast in de vooruit en is daar niet meer uit te krijgen. De meest voordehandliggende oplossing is om de motor uit de boot te halen, de keerkoppeling te vervangen door een ruilexemplaar (ca 700 Euro) en de motor weer in te bouwen. De cilinder is in 2017 gehoond en er is toen nieuwe een paasende zuigeveer geplaatst. So far heeft de motorzelf me nooit in de steek gelaten, maar ik heb besloten om als de motor er toch uit gaat, hem niet meer terug te plaatsen en te vervangen door een stllere,lichtere kleinere Nanni met nog wat meer vermogen.

  De MD1B wordt ergens de komende twee weken uitgebouwd en is dan beschikbaar. Hij kan bekeken worden in Sneek. Ik plaats dit bericht omdat er regelmatig mensen zijn bij wie de motor stuk is. Als je motor stuk is en je hebt al een keerkoppeling, als je verder houdt van de simpelheid en obustheid van de MD1B, dan is dit wellicht een mooie kans.

  Ik plaats hier een bericht, maar heb m ook op Marktplaats aangeboden. Daar heb ik geen prijs genoemd, maar om biedingen gevraagd.

  Hans ten Cate. 06 3313 2103

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 139

  Hans,

  Ik zou de motor ook aanbieden bij Aquasport in Hoorn. Wellicht geven zij er nog iets voor. Overigens hoeft voor het vervangen van de keerkoppeling de motor er niet uit. Er is een truc door de schroefas en de twee achterste motorsteunen los te halen, de motor kan dan voorover getild worden en de keerkoppeling verwisseld.

  Michiel

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Michiel, ik had het je twee weken gemakkelijk f2f kunnen vertellen, maar dan had ik bij onze spannende race nog meer gepraat. Daarom en om het de gemeenschap te laten weten wil ik langs deze weg melden dat Aquasport geen belangstelling zegt te hebben voor dergelijke oude motoren.

  Hans

  Thomas en Isabelle
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Beste Hans,

  Wij hebben kort geleden een IFe gekocht met een prima draaiende MD1B.

  Wij zijn op zoek naar een manual / handleiding voor de motor.

  Heb jij deze wellicht (of een kopie natuurlijk)?

  Alvast dank,

  Thomas Ypma

  (Bussum)

   

   

   

   

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Thomas,

  Gefeliciteerd met je aankoop ! Ben benieuwd welke IFE je hebt gekocht en of je er al mee op pad kunt. Ik, wij, hebben ons Olijfje in 2018 gekocht en ik ben nog iedere keer blij als ik weer aan boord zit.

  Ik heb een werkplaatshandboek in het Zweeds. Met Googlle Translate paraat, met het Gronngse dialect waarmee ik ben opgegroeid, en met kennis van Engels en Duits vind ik dat ik een heel eind kom met het lezen van dat handboek. Je mag het boek van me hebben; ik heb m niet meer nodig nadat de MD1B van Olijfje is vervangen. Dan dan zijn er twee opties:

  – ik scan ‘m in en stuur het per mail. Daar heb ik deze week geen tijd voor

  – ik stuur het naar je op. In dat geval moet je he adres toesturen; misschien goed om dat via de mail direct te doen: cate0045@wxs.nl

  Ik heb ook nog een waarschijnlijk nooit gebruikte slinger om de MD1B met de hand aan te slingeren. Als je die wilt hebben dan mag dat ook. ook daarvoor geldt dat we dat het beste direct via de mail kunnen overleggen

  Groet, Hans ten Cate

   

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.