Home Forums Discussies Kennisbank Revisie giek; onderlijkstrekker, reefinrichting en eindkap Reageer op: Revisie giek; onderlijkstrekker, reefinrichting en eindkap

Hans ten Cate
Deelnemer
Aantal berichten: 147

De onderlijkstrekker gereed voor montag in de giek. Jamme dat je dan niets meer van de mooie splitsen ziet !

De workshop heeft voor mij zn nut gehad.

De low friction ring van de Lijnenspecialist; simpeler,lichteren veel goedkoper en evengoed als een een blokje. Het helpt als je de Dynema-lijn netjes om de ring heen kunt splitsen. Knopen geeft veel sterkteverlies en het is de vraag of het geheel met simpel geknoopte touwtjes  mooi soepel loopt.

De keus voor het vaste eind is gevallen op het eind van de giek vlakbij het lummelbeslag. Zo heeft de onderlijkstrekker mooi lengte en kan ik kiezen 2x of 3x vertraagd. De keus hangt af van hoe gemakkelijk het onderlijk nu onder het zeilen te trimmen is. Tot nu toe had ik geen vertraging; had alleen maar een lijn van onderlijk rechtstreeks naar een kikker. Dat kon ikl zelfs zonder druk in het zeil niet  strak krijgen. Met als gevolg dat ik niet echt kon trimmen, ik, zette het onderlijk gewoon enmalig vast.

Nu kijken hoe het op de boot uitpakt. Ruben Oedzes stuurme al een app waarin hij aangaf al te hebben gezeild. De bofkont… Olijf staat nog op de kant.

 

Hans ten Cate

06 3313 2103