Nieuws

Nieuws

Koers Oostzee vrijdag 23 februari 15.00-18.00 uur

februari 7th, 2024|

Op vrijdag 23 februari organiseert de Marieholmvereniging een workshop Oostzee. Dit ter voorbereiding op een mogelijk gezamenlijke tocht naar de Oostzee in 2025.

Tijdens de jaarvergadering werd al een korte introductie gegeven door Dirk Jan Sloot. Hij zal ook bij de workshop aanwezig zijn. Je kan zijn verhaal ook lezen in de MarieTeam 2023.

De workshop zal gehouden worden in de Soos van de Watersportvereniging Lelystad, Houtribhaven 2, Lelystad van 15.00 -18.00 uur.

Op het programma staat o.a.:

  • Routeopties door de Duitse Bocht/Helgoland
  • Uitrustingseisen en veiligheid
  • Kaartmateriaal en literatuur
  • Praktische informatie: marifoonkanalen, weerberichten, Scandinavische havens
  • Oostzee bereikt en dan?

Na afloop is er gelegenheid om te blijven eten in de soos.

Van de deelnemers vragen we een kleine bijdrage in de kosten: €5 per persoon.
Deelnemers ontvangen vooraf nog informatie ter voorbereiding.

Voor opgave en vragen: Paul van den Hoek – secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

Graag opgeven voor 18 februari.

Digitaal kluscafé 28 februari 20.00 uur

februari 7th, 2024|

Het was een wens van nieuwe leden tijdens de bijeenkomst in de Barg: met elkaar praten over klussen. Hoe pak je ze aan? Wat heb je er voor nodig? Het is een open café; iedereen is welkom en breng je kennis in.
Een Mircosoft Teamlink wordt de dag van te voren verstuurd. Als je van te voren een onderwerp wil aanmelden zet dat dat dan in een van de de WhatsApp-groepen.

Kalender 2024

februari 7th, 2024|

Wie maakt ons los? De Marieholmkalender is bijna uitverkocht.

De redactie van de MarieTeam heeft uit de mooiste foto’s van 2023 weer een prachtige kalender samengesteld. Er zijn er nu nog slechts 4 over!

De kalender kost 15 euro (incl. verzendkosten).  Maak 15,- euro over op NL68INGB0005218463 onder vermelding van kalender 2024 + adres en de kalender wordt je toegezonden.

Uitnodiging jaarvergadering en lezing 20 januari

januari 3rd, 2024|

Het bestuur van de Nederlandse Marieholmvereniging nodigt u uit voor de jaarvergadering met lezingen en diner op:

Zaterdagmiddag 20 januari 2024
Locatie: GSV De Vrijbuiter, Oud Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht

Programma:
13.00 Inloop en bakskistverkoop
14.00 Presentatie Oostzee door Dirk Jan Sloot
14.30 Algemene Ledenvergadering NMV
16.00 Nieuwjaarsborrel – presentatie foto’s 2024
16.45 Lezing ‘Kapitein van mijn Geluk’ door Frieda Fennell
18.00 Diner

Tijdens de lezing neemt Frieda je mee naar haar dagen op de oceaan. Wat doen de ontberingen van het zeezeilen met je als mens? Frieda kwam zichzelf tijdens de reis geregeld tegen en worstelde met levensvragen als: wat maakt me gelukkig en wat is de zin van mijn leven? Het antwoord op die vragen ligt niet voor de hand. Het enige antwoord dat ze vond was het besef dat het leven niet maakbaar is maar je wel kunt leren het spel te spelen. En dat spel is soms een gevecht met haar eigen angsten, dikwijls een strijd met de elementen en op andere dagen het vinden van de onovertroffen idylle van een onbewoond palmeiland in de Caribische Zee.
Een verhaal waar veel zeilers zich in zullen herkennen en die nieuwelingen voorbereidt op de wonderen van de oceaan.

We houden de vergadering zo kort mogelijk opdat er zoveel mogelijk tijd is om elkaar weer te zien, ervaring uit te wisselen en samen plannen te maken. Ook is er weer de tweedehandsmarkt dus duik in je bakskist, schuur of vliering en verzamel je overbodige spullen!

Opgeven kan via deze link:  https://www.formdesk.com/nmv/alv. Voor het diner wordt een eigen bijdrage € 25,- p.p. gevraagd. Maak het bedrag over op NL68INGB0005218463 onder vermelding van: ALV 2024 + achternaam. Aanmelden voor het diner kan tot uiterlijk dinsdag 16 januari.

Ledenmiddag De Barg – zaterdag 4 november 14:00-17:00 Boskoop

oktober 20th, 2023|

Speciaal voor nieuwe leden. Denk mee over de vereniging

Iedereen die het Marieholmzeilen een warm hart toedraagt is welkom om kennis te maken met het bestuur en met elkaar. Om te horen wat jullie ambities en drijfveren zijn, en daaruit voortvloeiend jullie verwachtingen en wensen ten aanzien van de vereniging. Samen met jullie maken we plannen voor het komend jaar. Met name nieuwe leden worden expliciet uitgenodigd.

Op zaterdag 4 november start de inloop om 14.00 uur in de verbouwde hooiberg De Barg. Het programma start om 14.30 uur. Voorzitter Age Smit leidt de middag. Ter voorbereiding vragen we de deelnemers een of meerdere foto’s van hun boot op te sturen en na te denken over wat je zou willen met je boot. Waar droom je van?

Vanaf 16.30 uur komt het bier op tafel en volgt een heerlijke Hollandse warme maaltijd. Voor het eten en drinken vragen we 10 euro.

Voor een goede organisatie is het plezierig voor ons je aan te melden. Stuur een mailtje naar secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl en laat weten dat je komt én of je mee eet of niet.

Let op adres van De Barg gewijzigd:
Otweg 16
2771 VX  Boskoop

Parkeer op de dijk of rij de oprit in, rij langs het huis en parkeer bij de hooiberg.

Pampus Regatta zaterdag 2 en zondag 3 september

juli 25th, 2023|

De Pampus Regatta is een jaarlijks evenement dat gevaren wordt vanuit Almere Muiderzand. Het vaargebied is in de put bij Pampus en omdat het hier diep is heb je geen last van waterplanten. Elk jaar komen er meerdere Marieholms op dit evenement af! Dit jaar wordt de Pampus Regatta gehouden op zaterdag 2 en zondag 3 september.

De Marieholm krijgt een eigen klassement tijdens de Pampus Regatta!

Voorheen had 2 soorten klassen. De SW en de ORC. De SW klasse vaart met een handicap uit het SW systeem, dit is een (instap) handicap systeem waar je zelf geen kosten aan hebt. Voor een ORC handicap moet je een geldige meetbrief hebben. Hiervoor kan je boot gemeten worden.
Dit jaar vaart de SW klasse mee in het veld met de ORC klasse. Hierdoor is het mogelijk om naast het varen in de ORC of SW klasse een Marieholm klassement te vormen.

Als je met je Marieholm mee wilt doen zonder extra kosten en het (voor sommige) gedoe met een ORC certificaat kan je je inschrijven in de SW klasse. Dan vaar je zowel mee in het totale SW klassement als met de Marieholms die onder ORC varen! Hierdoor wordt het toegankelijker om te varen in een leuk wedstrijdveld en tegen andere Marieholms.

Inschrijven kan via de volgende link: https://www.flevomare.nl/inschrijven-pampus-regatta/

Laten we proberen met zo veel mogelijk Marieholms aan de start te staan!

NMV Zomerevenement 2023 in Medemblik 30 juni – 2 juli

mei 26th, 2023|

Het zomerevenement 2023 wordt gehouden in Medemblik. Het programma is bijna in kannen en kruiken en het wordt weer een sportief en vooral gezellig weekend met korte baan wedstrijden op vrijdag met na afloop een borrel (de ‘happen’ gesponsord door Rake Rigging), sprintwedstrijden voor de wedstrijdklasse op zaterdag en voor de toerzeilers een bezoek (met boot!) aan het stoomgemaal Vier Noorder Koggen/het Nederlands Stoommachine Museum met aansluitend een steigerlunch op vogeleiland de Kreupel. ’s Avonds is er het Marieholm diner en op het terras live muziek. Op zondag een langebaanwedstrijd annex toertocht. Het programma laat volop ruimte om te borrelen, bij te kletsen, elkaars boten te ontdekken, Medemblik te verkennen, etc.

De inschrijving is inmiddels gesloten. Wil je toch nog deelnemen neem dan contact op met Maarten Rader, commissaris evenementen (contactinformatie)

Programma per dag:

Vrijdag 30 juni:
Zowel de wedstrijdklasse als de toerklasse zeilt 4 kortebaan-wedstrijden (van ieder circa 45 minuten). Na afloop een borrel (de ‘happen’ gesponsord door Rake Rigging)

Zaterdag 1 juli:
De wedstrijdklasse vaart 6 sprintwedstrijden (van ieder circa 30 min).
De toerzeilers brengen (met boot!) een bezoek aan het stoomgemaal Vier Noorder Koggen / het Nederlands Stoommachine Museum met aansluitend een steigerlunch op vogeleiland de Kreupel.
’s Avonds is er het Marieholm diner en op het terras live muziek.

Zondag 2 juli:
De wedstrijd- en de toerklasse zeilen een langebaanwedstrijd annex toertocht (circa 150 min).
Afsluitend vindt er natuurlijk de prijsuitreiking plaats.

Het programma laat volop ruimte om te borrelen, bij te kletsen, elkaars boten te ontdekken, Medemblik te verkennen, etc. We liggen in de stad met de boten voor cafe Brakeboer.

Gedetailleerd programma

Ligplaatsen voor deelnemers:

Documenten:
Gedetailleerd programma
Informatie toertocht zaterdag
Notice of Race
Sailing Instructions: Zie Marieholm Notice Board 2023 WhatsApp groep.
Lijst van deelnemers

Al 16 inschrijvingen voor de HT Race! donderdag 1 en vrijdag 2 juni

april 27th, 2023|

De Harlingen-Terschellingrace is voor wedstrijdzeilers, maar ook voor toerzeilers die het leuk vinden om een ​​keer onder goed georganiseerde begeleiding tussen Harlingen naar Terschelling een (toer)wedstrijd te zeilen. Als je nog mee wilt dan kun je je inschrijven tot 18 mei   De HT race viert dit jaar haar 75 jarig bestaan ​​en wordt opgeluisterd met een groot feest op Terschelling. De organisatie zorgt ervoor dat alle boten op tijd zijn voor de festiviteiten.

De Marieholms zullen zich verzamelen in de Verenigingshaven. We houden jullie op de hoogte via de Marieholm app Noord. Voor de deelnemers is er een aparte app-groep.

www.HTrace.nl

Webinar Racen op stroom -15 april 2023

april 10th, 2023|

We gaan in dit webinar dieper in op het varen op stromend water, ter voorbereiding van de Harlingen-Terschellingrace 2023 (1-2 juni).

Wedstrijdleider Frank Havik vertelt over de race die dit jaar zijn 75e jubileum viert. Aan bod komen de jubileumactiviteiten en veiligheidsmaatregelen die de organisatie neemt en de voorbereiding bij de start volgens het Time to Distance-principe. Er zal dit jaar op zeker gespeeld worden zodat iedereen op tijd in Terschelling is voor de festiviteiten.

Wouter Versluis vertelt uit zijn ervaringen en geeft een compleet overzicht van start tot finish. Voorbereiding  en op elk moment weten waar je bent en wat de stroming doet zijn belangrijke aspecten van zijn verhaal. Adri van de Velde stelt vragen.

Michiel Veldkamp vertelt over de ronding van de kardinale boei in de Stortemelk verleden jaar. Omdat hij laat bij de boei was was de stroming flink toegenomen en was het bijna onmogelijk de boei in een keer te ronden. Hij  maakte een reconstructie van die situatie en vertelt wat volgens hem dé manier is om een boei op stroom te ronden. Adri reflecteert.

Verleden jaar hadden we een recordaantal van 9 boten die meededen aan de HT. We hopen deze jubileumeditie weer op een ruime deelname van Marieholms. Inschrijving tot 18 mei. De HT race is ook geschikt voor beginnende wadzeilers.

Ga naar de bovenkant