VoorKaag; 29-30 april

Zeilwedstrijdzeilen voor verschillende klassen op de Kagerplassen op zaterdag en zondag. Er zijn voor elke klasse twee starts per dag. Organisatie: KWVdeKAAG.
Inschrijven: http://www.kwvdekaag.nl/voorkaag2017

Kaag; 3 mei-30 augustus

Elke woensdagavond wordt een zeilwedstrijd gevaren in verschillende startgroepen op SW-rating. De tien beste resultaten tellen voor de eindklassering. Na de wedstrijd is er een gezellige borrel op de Kaag sociëteit. Organisatie KWVdeKAAG.
Inschrijven: http://www.kwvdekaag.nl/zomeravondwedstrijden

Landelijke Marieholm proefvaardag; 7 mei

Deze dag is bedoeld om geïnteresseerden en portentiele Marieholm kopers op een ontspannen wijze kennis te laten maken met een Marieholm. Bestaande leden bieden op deze zondag de gelegenheid om met hun schip een klein stukje te varen, om zo een indruk te krijgen van de vaareigenschappen. Geïnteresseerden melden zich vooraf aan bij de secretaris van NMV. Organisatie NMV, inschrijven email secretaris.

HT Zeilrace; 22–23 mei

Zeilwedstrijd Harlingen – Terschelling. Op zaterdag wordt gestart in acht klassen van Harlingen naar Terschelling (afstand ca. 15 Nm). Na een avond en nacht op het eiland vindt op zondagochtend een tweede start plaats voor de wedstrijd van Terschelling naar Harlingen. Organisatie: Harlinger Watersport Vereniging.
Inschrijven: http://www.htrace.nl/index.php/inschrijving

Hemelvaarttocht naar Lowestoft 24-28 mei

Toertocht naar Engeland. Starten vanuit de Roompotsluis en IJmuiden op woensdagavond. De tochtcoördinator in IJmuiden vertrekt uiterlijk 22.00 uur. Vanuit de Roompotsluis is het getij bepalend voor het vertrek.

Op donderdagavond is er een steigerborrel met wie al binnen is. Op de vrijdagmorgen organiseert de Veiligheidscommissie kuipgesprekken en vrijdagavond schuiven we aan voor het diner in de grote zaal van de RNSYC. Zaterdag maakt iedereen zich klaar voor de terugtocht, misschien wel na een full English Breakfast in de club. Organisatie: Nederlandse Vereniging van Kustzeilers.
Inschrijven: http://www.kustzeilers.nl/cms/inschrijven-evenement

Tocht naar Chatham 12- 14 juni

De inschrijving is gesloten. Wegens de grote interesse is het alleen nog mogelijk in te schrijven op de wachtlijst. Verzamelen op maandag 12 juni de nieuwe Mariniershaven en tweede binnenhaven van Vlissingen; de geboortestad van Michiel de Ruyter. Hier is palaver en welkomstborrel op het Mariniersterrein. Dinsdag 13 juni vertrekken we met uitgaand tij naar zee richting Medway. Tijdens de oversteek naar de Medway wordt de Rally gevaren. We verzamelen woensdag 14 juni op een aangewezen ankerplaats op de Medway, waar vandaan we samen voor een indrukwekkende invaart zorgen en de rivier vol leggen met Nederlandse vlaggen. Organisatie: Nederlandse Vereniging van Kustzeilers.