Voorstellen

//Voorstellen
Voorstellen 2019-10-07T17:05:03+02:00

Home Forums Algemeen Voorstellen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Martin Vissers
  Bijdrager
  Post count: 5

  Beste medeleden,

  Mijn naam is Martin, sinds een paar dagen trotse eigenaar van een uit Zweden geïmporteerde IF-E en ik wil mij graag aan jullie voorstellen.

  Ik ben goed 2 jaar geleden begonnen met zeilen door op zeilkamp te gaan bij De Ûlepanne in Balk. Blijkbaar heb ik wel aanleg, want ik pikte het snel op en het ging allemaal nog sneller toen ik in dat najaar een eigen Valk kocht. Ik ben nog een aantal keer terug geweest naar de zeilschool en heb vorig jaar zomer single handed leren zeilen. Het Valkje was een mooi bootje en voldeed prima, maar ik bleef gefascineerd door klassiek gelijnde kajuitboten. Een te koop liggende (kleine) Koopmans was de trigger om eens echt te kijken of het haalbaar was om een kajuitboot te kopen. Marieholm producten heb ik altijd al mooi gevonden en zodoende op zoek gegaan en dus gevonden.

  Mijn IF-E is nog in behoorlijk (goede) originele staat; ongeverfd en van binnen niet verbouwd. Slechts een paar zeiltechnische aanpassingen als een rolfok en lijnklemmen naast het kajuitluik. In principe heb ik er voorlopig geen kosten aan en kan haar lekker mijn eigen maken. Ze ligt in Joure en heeft nr 2419 in de zeilen.

  Ook ik heb geen typeplaatje kunnen vinden, maar Jepma in Grou schat in dat ze van 1975 is.

  Ik ben wel benieuwd of er nog meer Marieholms op de Friese Meren rondvaren (zo vaak zie ik ze helaas niet) en heb alvast wat vragen, maar die stel ik wel in andere secties van het forum.

  Jeroen
  Bijdrager
  Post count: 219

  Een warm welkom Martin!

  Mvg Jeroen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Spring naar toolbar