Home Forums Marktplaats Te koop gevraagd : aandrijfkabel voor het Sumlog voor mijn IF

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • Han Friederichs
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Goedendag ,

  De kabel van mijn log is gebroken , wil de boel graag in originele staat houden . Wie heeft er nog een liggen voor mij ?

  Peter van Santen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 23

  Hallo Han,
  Ik heb ooit mijn gebroken kabel gerepareerd door de de twee helften van de breuk in een metalen hulsje (ik meen de huls van een popnagel waar je dan de krans vanaf vijlt) te klemmen. Dat heeft een paar jaar gefunctioneerd, maar mijn angst was altijd dat de verdikking die je krijgt door die huls de rubber buitenkabel zou doorschuren, en als dat op een plek onder de waterlijn zou zijn dan zou je schip dus water maken. Toen de reparatie het dus na een paar jaar begaf heb ik kabel en propellor maar helemaal verwijderd. Best jammer, want het feit dat het log geen electriciteit nodig had en het dus altijd deed sprak mij erg aan.

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Han,
  Een bowdenkabel op maat kan je eenvoudig laten maken bij een motorrevisiebedrijf. Aan de ene zijde moet de kabel vierkant geperst worden en aan de andere zijde moet er de huls op worden gemaakt die op je oude zit.

  Mocht dit niet lukken kijk dan op Marktplaats of leveranciers van 2e hands bootspullen (bootoccassion Vinkeveen of Bootjessloperij ’t Harpje in Enkhuizen)

  Succes
  Michiel

  Han Friederichs
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Beste Peter,

  Bedankt voor je reactie . Ik zie hem nu pas omdat ik meende dat ik reacties in kopie in mijn email zou krijgen.  Ik kan mij voorstellen dat repareren niet echt een rustgevende optie is wat de slijtage van de buitenkabel aangaat.

  Hartelijke groet,

  Han

  Han Friederichs
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Beste Michiel,

  Bedankt voor deze tips ! Ga kijken of ik er zo een kan vinden. Wat mijn late reactie aangaat ;dat komt doordat ik je bericht niet terugvond in mijn privé mail. Ik ging er vanuit dat er dus geen reacties waren.

  Hartelijke groet,

  Han

  Albert
  Moderator
  Aantal berichten: 14

  Beste Han,

  Afgelopen maand heb ik het log van mijn IF-e helemaal verwijderd en matjes gelegd. Jammergenoeg met als reden dat mijn kabel al 10+jr gebroken is. En ik heb het stuk draadeind dat binnen in de boot zit moeten afzagen omdat het dusdanig verbogen was dat de moer er niet af wilde.

  Mocht jij of iemand anders de andere onderdelen willen hebben dan kan dat. Anders gooi ik het weg. Ik las ergens dat het lastig is om de juiste prop te vinden als je die kwijt bent of kapot is, omdat er meerdere soorten binnenwerken zijn gemaakt.

   

  Als je op internet zoekt op “VDO Sumlog” dan kom je redelijk wat tegen. Echter ben ik geen courante link van een winkel tegengekomen.

  http://petabyteab.se/garderoben/index.php?topic=238.0

   

  Han Friederichs
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Beste Albert, erg laat (ik log weinig in ) mijn reactie.  Ik heb inmiddels heel wat afgezocht maar helaas zonder resultaat  en heb verder geen onderdelen nodig.

  In iedere geval bedankt voor je genomen moeite .

   

  Hartelijke groet

  Han Friederichs

   

   

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Albert,

  Gooi die onderdelen maar niet weg als je dat nog niet gedaan hebt. We kunnen er vast nog wel leden blij mee maken. Ik weet niet waar je woont maar wellicht kunnen we regelen dat het onderdeel naar Haarlem komt.

   

  groet
  Michiel

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.