Home Forums Discussies Kennisbank romp opnieuw prepareren na verwijdering antifouling

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Theunis Haagsma
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  waar vind ik informatie over bovenstaand onderwerp. M.n. welke materialen, primers om de romp weer mooi glad te maken voordat er weer VC 17M op komt.
  Alvast hartelijk dank, Theunis.

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 139

  Theunis,

  Je kan je het best professioneel voor laten lichten door een bedrijf dat boten schildert of de leverancier van de VC17M. In je vraag is het onduidelijk of de bestaande VC17 geheel verwijdert wordt. Omdat VC17 een antifouling op Teflon basis steekt dit heel precies.

  Theunis Haagsma
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Dankjewel Michiel, ben intussen nog aan het rondvragen geweest. Het plan is aldus: Eerst de waterlijn opnieuw aangeven, met roterende laser als hulp. De oude zit wat laag en is wat onregelmatig qua lijn. Dan de oude lagen afkrabben met zo`n gele schraper a.d. stofzuiger, dan goed ontvetten met thinner ( International ) , de romp glad schuren, reinigen en weer ontvetten en dan met VC Tar 2 primeren, daarna weer VC 17M aanbrengen. Nogmaals dank voor het meedenken.

  PS. Het bootje ( AC 20 ) staat op een trailer op zijn kiel en 4 steunen. Nu wil ik het bootje, op de trailer, zonder steunen op z`n kiel laten staan. Dit met schoren ( sjorbanden) voor en achter naar de zijkanten (muur en staande gebinten). De vraag is nog of het bootje niet of wel voorover wil kantelen, dat ga ik voorzichtig met blokken en krik uitproberen.

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 139

  Theunis,

  Mijn IF staat ook ’s winters op zijn kiel. Je kan één steun laten zakken zonder dat de boot kantelt. In Zweden staan boten ook op hun kiel op een liggend stalen kruis. Met banden wordt de boot in zijwaartse richting gestabiliseerd vanaf de dwarsligger van het kruis. Omdat jouw boot een AC20 betreft weet ik niet precies waar het zwaartepunt zit maar in theorie moet hij op zijn kiel kunnen staan zonder direct voor of achterwaarts te kantelen.

  Let wel op: de boot staat op een trailer. Ik zou de trailer fixeren door blokken onder het frame te zetten zodat het niet schommelt op de luchtbanden.

  Theunis Haagsma
  Deelnemer
  Aantal berichten: 3

  Dank Michiel,

  De trailer op blokken zetten ga ik zeker doen. Een snel- of langzaam leeglopende band moet de pret niet bederven. Ik zie het leven nog wel zitten.
  Ik wens jou een goede overwintering.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.