Home Forums Algemeen Marieholmcertificaat en Zeilnummer

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Kortgeleden heb ik besloten dat ik een nieuwe set zeilen ga kopen. Op mijn oude IF zeil staat een M26-teken en het nummer, S192, komt op geen enkele manier overeen met het Marieholmcertificaat dat ik bij de boot heb gekregen. Op dat certificaat staan twee nummers. Ik meen 3002 en 2 hoger of lager. Ik heb m nu niet bij de hand, maar ik geloof dat de een rompnummer en een bouwnummer. Of zo… Ik heb in mijn IF niet het paneel terugevonden met de nummers. Weet iemand welk van beide nummers normaal gesproken in het zeil wordt gezet ?

  Groet, Hans ten Cate

  Generaal Gavinstraat 3
  6585WL Mook
  06 3313 2103

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Certificaat bij IF OlijfjeDe nummers zijn: Issued for IF-Boat No 3002, No Manufacture 2971.

  Auke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 21

   

  Plaatje

  Mijne ziet er zo uit. Gezien er Reg.nr.sails staat, ga ik er vanuit dat daar registratie bedoeld wordt, wat bij jou dus 3002 is.

   

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Dank voor je antwoord Auke. Het typeplaatje is wat duidelijker over het zeilnummer dan het certificaat. Helaas kan ik geen typeplaatje in mijn boot vinden. Ik zie dat bij jou REG.NR.SAILS lager is dan MFG. NR. In mijn certificaat is het REGISTRATION NO hoger dan de NO OF MANUFACTURE. Als iemand de betekenis van de nummering kan duiden ben ik daar benieuwd naar. Wat ligt je boot er trouwens prachtig bij op de profielfoto Auke !

  Groet, Hans ten Cate

  Auke
  Deelnemer
  Aantal berichten: 21

  Geen idee of er logica achter de nummers schuilt.
  Bedankt voor het compliment! Ik ben wel een beetje jaloers dat mijne niet zo’n leuke olijfgroene kleur als de jouwe heeft, vind dat nog altijd een heel modern kleurtje, zeker als je weet dat het de originele kleur is!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.