Home Forums Discussies Kennisbank M26 Grootzeil verzakt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 14

  Hoi,

  Omdat ik nog relatief onervaren ben op een marieholm 26 (maar eigenlijk ook wel al zeiler), stel ik meerdere vragen op het forum. Ik hoop dat er leden zijn met veel ervaring die dat met mij willen delen.
  Weet iemand hoe bedoeld is om het grootval vast te zetten. Op het kajuitdak zitten van die geribbelde valstoppers maar na een tijdje zeilen zakt m’n grootzeil naar beneden. Vastzetten op de kikker aan de mast is ook niet echt handig omdat het onder spanning moet gebeuren. De lier zit aan de verkeerde kant.

  Remon

  Paul van den Hoek
  Deelnemer
  Aantal berichten: 40

  Hoi Remon,
  Die valstoppers zijn na 40 jaar wel uitgesleten en klemmen niet goed meer. Je kunt de lijnen doorvoeren naar de kuip en daar goede valstoppers maken. Je ligt tegenover mij in de haven, kijk maar eens hoe het bij mij zit.
  Groet,
  Paul

  Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 14

  Paul,

  Dank ook voor deze reactie. Ik vermoedde al dat de leeftijd van het materiaal de oorzaak was. Ik had vanaf de steiger al bij je gespiekt, maar wilde niet zomaar je boot opstappen natuurlijk. Wie weet zien we elkaar binnenkort op de haven. Dan kom ik graag even wat advies inwinnen en kijken hoe je een en ander hebt aangepast. Je boot ligt er super bij!

  Remnon

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.