Home Forums Discussies Kennisbank Logo Marieholm in romp

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Bij de aankoop van Olijfje, was het Marieholmlogo in de romp wit gekleurd. Dat was gedaan met tape en dat tape begon los te laten. Tijd voor het opnieuw inkleuren. Maar hoe doe je dat netjes…

  Gevraag in de appgroep Marieholm-Noord kreeg ik twee tips:

  1) gebruik waterlijntape. plak dat zo goed mogelijk zonder dat het stuiken en snij het bij

  2) plak het logo netjes af en schilder het met waterlijnverf.

  Omdat de gelcoat van mijn boot nog oorspronkelijk is en in redelijke staat vond ik schilderen een beetje jammer. Dus ben ik gaan plakken en snijden.

  Op zich is dat goed gelukt, maar ik bedacht me dat het simpeler moest kunnen. Bij de leverancier van de letters voor de benaming van de boot is het mogelijk vinyl-stickers naar eigen ontwerp uit te laten snijden. Ik bedacht me dat het handig zou zijn om in een tekenpakket op de PC een beschrijving van het logo te maken, de M te bestellen en direct in te kunnen plakken. Eigenlijk was ik al klaar met de klus, maar ik vond het wel leuk om te ervaren hoe dit proces werkt.

  Dus:

  1. Over het logo een stuk papier geplakt en de M overgenomen met een stift. Dit is wat lastig omdat de M in drie dimensies behoorlijk is afgerond.
  2. Het papier ingescand en de scan in Powerpoint ingeladen,
  3. Met de tekentools van Powerpoint de M overgetekend en daarbij iets binnen wat ik met de stift had gevonden gebleven
  4. Van het met Powerpoint gemaakte deel een PNG en JPG file gemaakt en naar Superletters.nl gestuurd. Daarbij voor de zekerheid de gewenste maten opgegeven. Die moete uit de files blijken, maar een check met lineaal is altijd goed.
  5. Prijsopgave gevraagd en bestelling gedaan. 12 logo’s (3x wit, 3x blauw, 3x rood en 3x goud) kosten samen 18 Euro excl BTW.
  6. Twee dagen gewacht op de stickers en de eerste uitgeprobeerd op het papier van stap 1
  7. Omdat mijn boot alweer drijft en het logo alweer wit is, gaat Gerard Enschede proberen hoe de maat precies valt en of het de versimpeling van het kleuren van de M oplevert die ik hoopte te bereiken.

  De stickers worden uitgegesneden  aangeleverd op transparante vellen. Bedoeling is om door die vellen naar de ondergrond te kjjken bij de positionering. We moeten nog even uitproberen wat het gemakkelijkst werkt. Eerst uitknippen of het hele vel gebruiken.

  De file waarmee de uitgesneden stickers besteld/gemaakt zijn zal op de kennisbank beschikbaar worden gemaakt. Het proces is waarschijnlijk bij veel leveranciers te volgen, maar werk in ieder geval bij Superletters.nl.

   

  Groet, Hans ten Cate

   

   

   

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147
  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147
  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147
  Albert
  Moderator
  Aantal berichten: 25

  Dat scheelt zeker krasjes door bijsnijden van tape dat al op de romp zit! Netjes Hans. Indien de bestanden bijv in EPS formaat beschikbaar komen is het heel makkelijk voor leden om zelf te bestellen. Dan kan het eigenlijk niet uit om het centraal in te kopen (qua handeling al helemaal niet).

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 143

  De M van het klasse-embleem ziet er weer anders uit. Meer platgeslagen. https://www.ifboat.se/baten/klassregel/klassritning?task=download.send&id=161&catid=10&m=0

  Ik zal tzt zorgen dat de M ook in EPS beschikbaar komt. Als ik het in illustrator overtrek krijg ik hem waarschijnlijk ook nog iets strakker.

  Michiel

  Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 4

  Zie nu dit bericht over het logo. Toevallig afgelopen week mijn lazyzipbag gerepareerd. Het logo was volledig afgesleten dus heb ik daarvoor een eigen ontwerpje gemaakt. Het is een combi geworden van het zeilteken van Marieholm 26 en de M. Aanvankelijk wilde ik de M nog een keer toevoegen en dan omgekeerd als W i.v.m. mijn voornaam maar ik vond het zo wel prima.

  Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 4
  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 143

  Ziet er professioneel uit, Wilma. Dit soort zaken maken je boot echt af.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.