Home Forums Discussies Kennisbank Graag advies over dek lay-out

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • Martine
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Mijn naam is Gert, en ik ben de vader van Martine, die dit voorjaar een Marieholm IF heeft gekocht met zeilnummer 2211. “IFje” ligt in Monnickendam.

  Graag kom ik in contact met mede Marieholom zeilers, omdat ik het lopend want wil fatsoeneren. Er is momenteel geen enkele val of onderlijnstrekker, die recht uit het blok naar een organizer loopt. Bij de mastvoet is het meer “spaghetti in de war”. Daarnaast hebben wij 2 3-voudige voorstoppers, maar er zijn maar 2x 2 doorvoeren door de waterkering.
  Ik doe het graag in 1x goed, en hoor heel graag bij wie ik een beetje de kunst kan afkijken.

  Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 187

  Hallo Gert, welkom!

  Ik ben hier ook mee bezig/uitdenken en valstoppers en lieren aan het bekijken, en ben er zelf ook niet echt uit hoe ik het ga doen. En of ik het wel ga doen, ik opper ook nog om stoppers op de mast te maken, want ik heb weinig moeite om bij de mast te werken. Alleen het constante trimmen van vallen en dergelijke zou toch fijner zijn vanaf de kuip.

  Door de jaren heen, heb ik van heel wat IF’s en 26’s foto’s gemaakt die alles naar de kuip hadden geleid, die foto’s wil ik wel met de delen, mailen kan je naar sonador1984@hotmail.com

  Martine
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Hartelijk dank voor je attente bericht! We hebben idd ook al eea gefotografeerd maar komen er niet uit wat voor de IF het beste systeem is. Mochten we eea doorzetten dan houden we je op de hoogte van onze bevindingen.

  Bijgaande foto’s zijn voor ons een leidraad

  Martine
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7
  Martine
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7
  Anoniem
  Inactief
  Aantal berichten: 187

  Die layout (op de foto’s) gaat al niet zo goed werken denk ik, een deel van die blokjes zou je dan dwars door de mastbalk moeten maken, en die is zo al gevoelig voor inwateren namelijk.

  Je kan dan het beste een plaat maken of kopen voor onder de mastvoet waaraan je blokjes kunt monteren, om zo de lijnen naar de organizers te leiden, om van daar uit weer naar de valstoppers en dan de lieren te gaan.

  Alle trimlijnen en de kraanlijn, kan je gewoon simpele camcleats gebruiken, of zoiets als een spinlock pxr.

  Ook iets om over na te denken is het reven, ik zou als je alles naar de kuip gaat leiden kiezen voor een goed 1 lijns reefsysteem.

  Dan hoef je niet alsnog naar de mast om te reven, en trek je er zo een rif in vanuit je kuip. Ik heb nu een nieuwe selden giek gemonteerd met zo’n systeem, werkt erg prettig. Succes met je keuzes!

  Mvg Jeroen

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Gert en Martine,

  Als vereniging hebben we een aantal mastvoetplaten laten maken. We hebben er nog een voor jullie voor 65 euro als ik me niet vergis. Laat me weten of jullie belangstelling hebben.

   

  Michiel  Veldkamp

  Floor
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Dag allemaal,

  Ik ben hier nu toevallig ook mee bezig en het is best lastig inderdaad…ben benieuwd hoe zo’n mastvoet plaat eruit ziet. Hebben jullie daar en foto van?

  Groet Floor

  Olivia, Sneek

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93

  Zie MarieTeam 2017 en 2020 (colofon)

  Michiel Veldkamp
  Deelnemer
  Aantal berichten: 93
  Martine
  Deelnemer
  Aantal berichten: 7

  Beste Jeroen en Michiel,

  Dank voor jullie reacties, en excuus voor de vertraging van meer dan een jaar.

  De dek lay-out van Michiel ziet er strak uit. Ik zie, dat een 7-tal lijnen op een hoger punt uit de mast komen. Ik zal eens kijken hoe dat bij onze mast realiseerbaar zou kunnen zijn.

  Groeten, Gert

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.