Home Forums Discussies Kennisbank Accenutueren Marieholmlogo in de romp

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Toen ik Olijfje kocht waren het logo in de romp en die ingelamineerde lijn voorzien van witte tape. Ik vind dat mooi want voor  mij accentueert het de lijn van de boot.

  Aan een kant van de boot raakt nu de tape los in het logo. Wie heeft er ervaring met het aanbrengen van tape in het logo en kan me uitleggen hoe ik een mooi resultaat krijg ?

  • Hoe breed is het profiel van de M ? Ik zou dat gemakkelijk kunnen opmeten, maar moet tape bestellen voor dit klusje en ben niet dicht bij de boot.
  • Welke tape
  • Loopt de tape door en zo ja, hoe voorkom je dat de tape in de M gaat vouwen ?
  • Bestaat de M uit losse stukken tape, met een scherp mes bijgesneden

  Het gaat niet om de moeilijkste en dringendste ooit, maar voordat ik aan de slag ga hoor ik graag hoe anderen het hebben gedaan. Ik ben benieuwd !

   

  Groet, Hans ten Cate

  Rene van Santvoort
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Hoi Hans,

  Mijn boot (ook groen) heeft net een nieuwe witte bies gekregen.

  Daarvoor gebruik ik gewoon goedkope witte isolatietape (elektrische tape die je per 5 rollen koopt). Deze past precies in het profiel. De M heb ik met 4 kleine stukjes gedaan, en op 1 meter afstand zie je daar niets van. Voordeel van deze tape is dat je deze erg makkelijk weer er af kan halen.

  Bij het aanbrengen moet je wel even opletten. Als je de tape van de rol aftrekt, trek je de rek er uit. je moet de tape even terug laten vormen (20 seconden wachten, en dan is de oude vorm er weer…Als je dat niet doet dan kruit de tape een keertje terug als het zonnetje op je tape staat…en dat is een raar gezicht!

  Groet Rene ( zie ook profielfoto van COCO)

  wittelijn

   

   

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147

  Dank voor je antwoord Rene. Ik heb het logo inmiddels wit gemaakt met waterlijntape en scalpel-mes. Die tape was volstrekt niet rekbaar, maar lijkt goed te houden.

  Inmiddels heb ik ook iets anders gedaan. Ik heb het logo met een A4 afgedekt. Daarna heb ik met een stift de contouren overgenomen. Die tekening heb ik ingescand en ingeladen in Powerpoint. Vervolgens heb ik met powerpoint tools de vorm netjes strak overgenomen en die vorm in een paar file-formaten naar een sticker-leverancier gestuurd; Superletters.nl. Steven de Hullu van Superletters.nl heeft me ook de bootnaam in plak-vinyl geleverd en die zit er na vier jaar nog perfect op. Bij wijze van proef heb ik de logo’s in vier verschillende kleuren besteld; wit, rood, blauw en goud-metallic.

  De manier van opnemen van de vorm geeft wat onzekerheid. in drie dimensies is het logo afgerond. Daardoor is het overnemen op papier een beetje een onzeker proces. Ik hou er daarom rekening mee dat de eerste bestelling nog niet perfect is en het ontwerp wat moet worden aangepast. Is het ontwerp eenmaal goed dan is dit een goedkope en gemakkelijke manier om de M op te vullen lijkt me. De 12 logo’s die ik bij wijze van proef heb besteld kosten samen 18 Euro excl BTW. Voor ca 1,50 heb je een gemakkelijke manier om het logo te vullen. Het materiaal blijft ontzettend goed zitten; de naam zit al vier jaar in weer en wind .

  Wanneer ik vind dat de vorm goed past zal ik de file beschikbaar maken. Wellicht ook handig voor andere toepassingen dan het kleuren van het logo.

   

   

  Hans ten Cate
  Deelnemer
  Aantal berichten: 147
  Rene van Santvoort
  Deelnemer
  Aantal berichten: 2

  Mooi!

  zo zit je op het vivo ” kwaliteit van de werf”

  Waterlijntape is dus de oplossing voor de zelfplakkers,

  een passende logo-mal voor degene die perfectie nastreven!

  groet Rene

   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.