Home Forums Discussies Kennisbank Vervanging Volvo Penta MD1B in IFE Reageer op: Vervanging Volvo Penta MD1B in IFE

Michiel Veldkamp
Deelnemer
Aantal berichten: 143

Valeria,

De advertentie voor de MD1 in Friesland is verlopen, dat hoeft niet te betekenen dat de motor weg is. Hij staat nog te koop op de site van het watersportbedrijf. http://www.tdejongwatersport.nl/aanbod/gebruikt/motoren-inboard/1669211913-volvo-penta-md1-keerkoppeling
Als de grotere bedrijven geen brood zien in het reviseren van MD1’s dan zijn er nog wel lokale monteurs te vinden die dat willen doen.

De vraag is of het verstandig is. Dat is een kwestie van budget en het gehele plaatje van jouw boot. Je kan ook kijken naar een andere boot

Als je het je waard is om flink te investeren in je boot maar niet voor de hoofdprijs gaat is mijn conclusie dat je het best gaat voor een gereviseerde tweecylinder. Veel meer comfort en bedrijfszekerder.

De N2.10 is 42.6 cm breed en 49.5 cm hoog en 55.9 lang, de N2.14 is 46.3 x 50.7 x 59.3. Ik kan en wil het je niet zeggen. De N2.14 is iets groter en vooral wat 3.7 cm breder. Vooral bij de achtersteunen is de maat kritisch. Een belletje naar een bedrijf die die motoren inbouwt geeft je meer duidelijkheid.