Home Forums Discussies Kennisbank Vervanging Volvo Penta MD1B in IFE Reageer op: Vervanging Volvo Penta MD1B in IFE

Michiel Veldkamp
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Valeria,

Er staan verschillende MD1b’s op Marktplaats aangeboden. Het is moeilijk om er iets zinnigs over te zeggen maar ik zal een poging doen:

https://www.marktplaats.nl/v/watersport-en-boten/buiten-en-binnenboordmotoren/m1924867713-volvo-penta-md1

Die van Ronney uit Woerden (750,-) is niet in de originele kleuren, lijkt hier een liefhebber aan gerommeld te hebben die er zoveel mogelijk aan wil verdienen? De koppeling is afwijkend. Naar het luchtfilter kijkend heeft deze motor nogal een leven gehad.

https://www.marktplaats.nl/v/watersport-en-boten/buiten-en-binnenboordmotoren/m1930668447-volvo-penta-md1-diesel-motor-met-keerkoppeling-10pk

Deze van Janine (425,-) uit ter Aar is ook overgeschilderd en als ik naar de onbeschilderde onderdelen kijk was ie nogal verwaarloosd en is de motor erg oud. De koppeling moet gedraaid worden. Haar recensies zijn goed maar ze verkoopt van alles

https://www.marktplaats.nl/v/watersport-en-boten/bootonderdelen/m1913720824-volvo-penta-md1-keerkoppeling

De derde van de Jong Watersport (495,-) ziet er onverzorgd uit maar ze weten wel waar ze over praten. De motor is jonger dan die uit Ter Aar. Dit lijkt mij de beste die aangeboden wordt. De motor heeft wel lang stil gestaan. Waarschijnlijk voor weinig geld op te halen.

Je zou ‘m kunnen laten opknappen. Ik heb mijn motor voor 1500 ca 6 jaar geleden laten reviseren (oa overmaatse cylinder) door Aquasport in Hoorn (nu jachtservice Hoorn). Je zou hen om advies kunnen vragen. Mogelijk is je eigen motor nog te reviseren. Een van onze leden laat hier zijn motor vervangen. Misschien is er iets te regelen met een oude motor. Misschien loont het zich een aantal bedrijven te bellen die motoren reviseren en inbouwen. Hier in Haarlem zit ook een motorenrevisiebedrijf (Spaarnestad).

Weet wel dat de motoren oud zijn en het blijft ‘oude sokken stoppen’. Degenen die een nieuwe hebben gekocht veelal zeggen dat ze dat veel eerder hadden moeten doen.  Een tweecylinder loopt veel rustiger. Een andere goedkopere optie is de motor eruit te halen en een buitenboordmotor achter je boot hangen.

Dit is wat ik voor je kan betekenen, succes Michiel