Home Forums Discussies Kennisbank Advies benodigd materiaal vervangen kajuitbekleding Reageer op: Advies benodigd materiaal vervangen kajuitbekleding

Michiel Veldkamp
Deelnemer
Aantal berichten: 139

Uit de Kennisbank:

Na een mislukt experiment met aceton gaf een jachtwerf me het advies met gewone tapijtlijmverwijderaar aan de gang te gaan. Ik heb tapijtlijmverwijderaar van Alebastine gekocht en dit werkte goed (gewoon te krijgen bij Gamma of Provak). Alleen poets je helemaal je schouders aan gort. Ik heb toen van Wolcraft een ronde blauwe schuurborstel van teflon draden gekocht. Dat ding in een accuboor gestoken en op de lijm gezet nadat ik de lijmverwijderaar vijf minuten had laten intrekken. Gaat bij 700 toeren per minuut uit de kunst! Na verloop van tijd loopt de borstel wel vol, maar dat duurde bij mij lang genoeg om de wand aan stuur- en bakboord schoon te krijgen. Na afloop wel goed met water en cif schoonmaken. Draag een goed masker en latex handschoentjes en probeer niet op de bekleding te morsen, want het lost wel op!

De bekleding heb ik met Bisonkit vastgelijmd en zit na een maand nog steeds, dus ga er van uit dat dat nog wel blijft zitten. Ook de loszittende bekleding in de hondenkooien heb ik met Bisonkit vastgezet en blijft ook zitten (Bart Bakker).