Home Forums Discussies Kennisbank Project: inbouw Nanni N2.10 in Johanna (M26) Reageer op: Project: inbouw Nanni N2.10 in Johanna (M26)

Anoniem
Inactief
Aantal berichten: 42

En afgelopen weekend was het dan zo ver: Jachtservice Jepma heeft de motor op zijn fundatie geplaatst! Hij is een stuk kleiner dan de oude volvo. De fundatie was dan ook iets te breed. Dat is opgelost door een dikke rvs strip (waaraan de bouten voor de motorsteunen vastzitten) op de fundatie te monteren. Alles is netjes pasgemaakt door IJsbrand.
De net vorig jaar vernieuwde schroefas bleek te kort te zijn. Er zal dus een andere schroefas in moeten. Er moest toch ook al een nieuwe schroef komen. Er varen Marieholms met deze motor rond met een tweeblads-, en met een driebladsschroef. Een tweebladsschroef heeft minder weerstand tijdens het zeilen dus heb ik daarvoor gekozen. Dat zal iets tenkoste gaan van de stuwkracht maar op Olijfje, die ook een tweebladsschroef heeft, vond ik de stuwkracht nog meer dan genoeg. Volgens berekeningen zou een schroef 13×10 moeten voldoen.

motor