Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-01-25T13:19:55+00:00

Jaarvergadering en Nieuwjaarsborrel 2019

13 december 2018|

Het bestuur van de Nederlandse Marieholmvereniging nodigt u van harte uit voor de jaarvergadering op zaterdagmiddag 12 januari 2018.

Locatie: De Vrijbuiter, Oud Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht

Programma:

13.30   Inloop en 2e hands bootonderdelenmarkt

14.00   Presentatie Romke Woudstra: toertocht Belgische, Franse en Engelse kust

14.45   Toelichting Federatie Polyclassics: Ben Verhaaf

15.00   Algemene Ledenvergadering (ALV 2019)

16.30   Nieuwjaarsborrel – presentatie films en foto’s 2018

17.30   Lezing ‘Wedstrijdzeilen voor iedereen’: IJbrandt Endt

18.30   Diner (bijdrage € 20 p.p) ter plaatse te voldoen.

Aanmelden kan via een mail naar secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

Bij aanmelding aangeven met hoeveel mensen je komt, of je dineert met ons en of je vegetarisch wil eten dan wel dieetwensen hebt. Je kan je aanmelden voor het diner tot en met zondag 7 januari. Wij reserveren het diner voor je. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan kan je je afmelden tot en met zondag 6 januari. Bij latere afmelding zullen we de kosten voor het diner in rekening moeten brengen. We rekenen op je begrip hiervoor. Vergeet niet je overtollige bootspullen en watersportboeken niet mee te nemen!

Winterwedstrijden Braassemermeer

13 oktober 2018|

Inschrijven voor CoolingDown 2018, WinterWedstrijden 2018-2019 en WarmingUp 2019 is mogelijk.

Het zijn drie evenementen die inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en al vele jaren het einde van het seizoen, de winterperiode en het begin van het nieuwe zeilseizoen aangeven. In principe staat de inschrijving open voor J/22, J/24, MaxFun, SB20 en overige sportboten, open klassen en deelnemers met een SW-rating.

De opzet van de evenementen is om veel en korte wedstrijden zo snel mogelijk achter elkaar te varen, in een plezierige en ongedwongen sfeer. De beschutte omgeving van het Braassemermeer is in deze periode van het jaar ideaal voor deze wedstrijden. De eerste starts zijn om 11:00/11:30 en ruim voor het donker is, zijn we allemaal weer binnen en staat de soep en warme chocolademelk klaar in het clubhuis.

De eerste en laatste WinterWedstrijd van het seizoen 2018-2019 wordt gecombineerd met de CoolingDown en WarmingUp.

Op de inschrijfformulieren zijn alle details en tarieven te vinden.

Als er vragen zijn, stuur dan een e-mail naar: wedcom@braassemermeer.nl

Meer details en inschrijven:

CoolingDown 2018:
https://www.braassemermeer.nl/wedstrijden/cooling-down-2018

WinterWedstrijden 2018-2019:
https://www.braassemermeer.nl/w…/winterwedstrijden-2018-2019

WarmingUp 2019:
https://www.braassemermeer.nl/…/wedstrijden-2019-informatie/

Foto’s zomerevenement Hoorn

15 juli 2018|

Een drietal prachtige fotoreportages van Michiel Veldkamp, Chris Lansink en Selma ten Cate zijn te vinden op de website onder het tabblad evenementen/foto’s.

Welkom op het water: Marieholm IF hot & trending

1 september 2017|

Welkom op het water is een nationale campagne van de Hiswa om mensen enthousiast te krijgen voor watersport. Klik hier voor het hele verhaal.

IF op HIWSA te water

29 augustus 2017|

Vanwege het 50 jarig bestaan van de IF is de Marieholmvereniging is met een IF aanwezig op de HISWA te water.
Naast het nieuwste aanbod van schepen en produkten richt de Hiswa zich op trends in de watersport. De IF is een aantrekkelijke boot voor jonge watersporters die hun opleiding hebben gehad op open boten maar voor wie de aanschaf van een nieuwe boot te kostbaar is.

De IF (en ook de M26) is veelzijdig te gebruiken: hij leent zich goed voor een dag zeilen op plassen en meren maar je kunt er ook langere tochten mee maken op zee en Wad. Diepgang en masthoogte geven weinig beperkingen. De bediening is eenvoudig: een IF zeil je gemakkelijk alleen. Dat alles bij elkaar maakt de IF tot een ideale instapboot voor een nieuwe generatie zeilers.

We liggen vooraan bij de steigers, u kunt de boot niet missen. De boot is uit 1976 en is onlangs geïmporteerd uit Zweden. Het registratienummer staat nog op de zijkant van de kajuit. Met deze boot worden wedstrijden gevaren. Zie artikel Zilt.

 

Zomerevenement Uitdam

3 juli 2017|

Een record aantal van 36 Marieholms heeft van 30 juni tot en met 2 juli meegedaan aan het Zomerevenement in Uitdam.

De foto’s van Klaas Wiersma staan ons ter beschikking mits vermelding van de fotograaf. Klik hier voor de foto’s.

Voor de film van het evenement, gemaakt door Klaas Wiersma, klik hier.

Watersportjournalist Michiel Scholtes schreef voor het online magazine Zilt een verslag van ons jubileum evenement. De boot op de foto is de boot die op de Hiswa te water ligt. Klik hier voor het artikel.

Marieholm toertocht Rond Noord-Holland

10 juni 2017|

Beste Marieholmleden, Naast ons jaarlijkse zomerevenement willen we dit najaar ook weer een toertocht organiseren van 3 dagen. Hiervoor hebben we dit jaar het weekeinde van vrijdag 15 t/m zondag 17 september gereserveerd. Vorig jaar is het rondje Noord-Holland helaas niet gelukt, we willen dit jaar een nieuwe poging wagen.

Programma:
Vrijdag 15 september: 09.00 uur vertrek Marina IJmuiden. Aankomst Oude Schild (Texel) of Den Helder, ca. 16.00 uur.
Zaterdag 16 september: 12.00 uur vertrek naar Den Oever, door over het IJsselmeer naar Medemblik, Andijk, Stavoren of Enkhuizen.
Zondag 17 september: ieder zoekt zijn thuishaven weer op.

Zaterdagavond: gezamenlijke maaltijd in restaurant.

Bij verwachte verkeerde of te harde wind wordt een alternatief programma georganiseerd. Opties:

  1. Weekeinde Markermeer (bezoek Pampus en museumbezoek), overnachten in Muiden of Durgerdam.
  2. Klonteren op de Kreupel. Een andere optie is op zaterdagavond bij elkaar te komen op het een aantal jaren geleden aangelegde natuureiland De Kreupel. De Kreupel is in een dagtocht bereikbaar vanuit alle IJsselmeerhavens en Friesland. Zaterdagavond gezamenlijke steigermaaltijd op de Kreupel.

Opgeven en informatie uiterlijk 1 september bij: Secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

IF op Hiswa

20 maart 2017|

Vanwege de 50ste verjaardag van de Marieholm IF is er dit jaar een IF te bewonderen op de Hiswa, van 8 t/m 12 maart in Amsterdam.Zaterdag 11 maart is er om 16.30 uur een borrel bij de stand voor alle leden van de Marieholmvereniging en van de Federatie Polyclassics. Zondag 12 maart om 14.00 uur is er een presentatie van de Marieholmvereniging in het Zeiltheater van de HISWA. De IF staat op stand 05.K07. Dit jaar bestaat Marieholm IF 50 jaar. Reden om het driedaagse zomerevenement dit jaar extra groots op te zetten, met aanbrengtochten vanuit Zeeland, Friesland en Zuid-Holland, wedstrijden, een apart programma voor toerzeilers, workshops, borrels en natuurlijk het fameuze Marieholm-diner! Het zomerevenement wordt dit jaar gehouden van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli. Zou het niet geweldig zijn om de 50-ste verjaardag van de Marieholm met 50 of meer schepen te vieren? Niet alleen IF’s, ook alle andere types zijn vanzelfsprekend van harte welkom!

Heb je een Marieholm? Houd dan 30 juni tot en met 2 juli nu vast vrij. En als je nog geen Marieholm hebt, dan wordt het misschien tijd er een aan te schaffen.

Spring naar toolbar