Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-01-25T13:19:55+00:00

Workshop moderne lijnen en splitstechnieken 16 maart

11 maart 2019|

Laat u informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Maak uw boot beter. Leer zelf soft shackles of een oogsplits maken.

zaterdagmiddag 16 maart (LET OP GEWIJZIGDE LOCATIE: Zeilschool De Vuurtoren, Oud Loosdrechtsedijk 97, 1231 LR Loosdrecht) – 13.00-16.30, zaal open 12.30

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod lijnen is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste splits essentieel. Ervaren tuigers van de Lijnenspecialist geven de workshop “moderne lijnen en splitstechnieken”. Eerst krijg je een overzicht van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van touwwerk. Ook legt hij uit welke lijnen het beste kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen. Deze workshop is een update naar de nieuwste materialen en technieken en is ook interessant voor mensen die de workshop al eerder volgden. De workshop wordt royaal gesponsord door de Federatie PolyClassics en staat open voor alle aangesloten verenigingen. Thee en koffie gratis. Deelname kan voor leden aangesloten bij de Federatie Polyclassics door overmaken van € 12,50 op rekening van de Marieholmvereniging NL68 INGB 0005218463 onder vermelding van: Workshop Lijnen. Deelnemers niet aangesloten bij de Federatie betalen 17,50. Bij over intekening geldt de volgorde van betaling. Inlichtingen en aanmelden Michiel Veldkamp 0652401474 of via secetaris.nmv@marieholmvereniging.nl.

De locatie van de workshop Lijnen en splitstechnieken 16 maart is gewijzigd:

14 maart 2019|


Zeilschool De Vuurtoren, Oud-Loosdrechtsedijk 97, 1231 LR, Loosdrecht

IF-zeilers opgelet! de IF is toegelaten als One Design in de ORC

8 maart 2019|

 IF als One Design in ORC 4

ORC is een ratingsysteem op basis waarvan verschillende boten tegen elkaar kunnen zeilen de rating is veel nauwkeuriger dan de SW-rating waarbinnen de IF’s nu vallen als je mee doet aan een ‘gemengde’ wedstrijd.

Dit is goed nieuws want een ORC meetbrief biedt de mogelijkheid om met een eerlijke rating in een sterk wedstrijdveld te zeilen.

Het Watersportverbond heeft op basis van de klassenvoorschriften een standaard rating kunnen opstellen.  Adri van de Velde heeft  informatie aangeleverd vanuit de klasse regels. De boten die hieraan voldoen kunnen een ORC meetbrief aanvragen op basis van deze gegevens. Momenteel is er een actie van het watersportverbond waarbij het eerste jaar  een owners declared meetbrief 25 euro kost. klik op deze  link

De IF-boten die hier gebruik van willen maken kunnen het aanvraagformulier invullen en zullen dan een meetbrief krijgen op basis van de one design regels

voorbeeld meetbrief ORC voor IF one design de gegevens uit deze voorbeeld meetbrief kan je gebruiken om  je ORC-rating aan te vragen

KNZ&RV Muiden heeft dit jaar een NK ORC 4 aangevraagd mede dankzij de revival van de  kwartonnerklasse.

NK ORC 4 is van 20 t/m 22 september 2019

 

Winterwedstrijden Braassemermeer

13 oktober 2018|

Inschrijven voor CoolingDown 2018, WinterWedstrijden 2018-2019 en WarmingUp 2019 is mogelijk.

Het zijn drie evenementen die inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en al vele jaren het einde van het seizoen, de winterperiode en het begin van het nieuwe zeilseizoen aangeven. In principe staat de inschrijving open voor J/22, J/24, MaxFun, SB20 en overige sportboten, open klassen en deelnemers met een SW-rating.

De opzet van de evenementen is om veel en korte wedstrijden zo snel mogelijk achter elkaar te varen, in een plezierige en ongedwongen sfeer. De beschutte omgeving van het Braassemermeer is in deze periode van het jaar ideaal voor deze wedstrijden. De eerste starts zijn om 11:00/11:30 en ruim voor het donker is, zijn we allemaal weer binnen en staat de soep en warme chocolademelk klaar in het clubhuis.

De eerste en laatste WinterWedstrijd van het seizoen 2018-2019 wordt gecombineerd met de CoolingDown en WarmingUp.

Op de inschrijfformulieren zijn alle details en tarieven te vinden.

Als er vragen zijn, stuur dan een e-mail naar: wedcom@braassemermeer.nl

Meer details en inschrijven:

CoolingDown 2018:
https://www.braassemermeer.nl/wedstrijden/cooling-down-2018

WinterWedstrijden 2018-2019:
https://www.braassemermeer.nl/w…/winterwedstrijden-2018-2019

WarmingUp 2019:
https://www.braassemermeer.nl/…/wedstrijden-2019-informatie/

Foto’s zomerevenement Hoorn

15 juli 2018|

Een drietal prachtige fotoreportages van Michiel Veldkamp, Chris Lansink en Selma ten Cate zijn te vinden op de website onder het tabblad evenementen/foto’s.

Welkom op het water: Marieholm IF hot & trending

1 september 2017|

Welkom op het water is een nationale campagne van de Hiswa om mensen enthousiast te krijgen voor watersport. Klik hier voor het hele verhaal.

IF op HIWSA te water

29 augustus 2017|

Vanwege het 50 jarig bestaan van de IF is de Marieholmvereniging is met een IF aanwezig op de HISWA te water.
Naast het nieuwste aanbod van schepen en produkten richt de Hiswa zich op trends in de watersport. De IF is een aantrekkelijke boot voor jonge watersporters die hun opleiding hebben gehad op open boten maar voor wie de aanschaf van een nieuwe boot te kostbaar is.

De IF (en ook de M26) is veelzijdig te gebruiken: hij leent zich goed voor een dag zeilen op plassen en meren maar je kunt er ook langere tochten mee maken op zee en Wad. Diepgang en masthoogte geven weinig beperkingen. De bediening is eenvoudig: een IF zeil je gemakkelijk alleen. Dat alles bij elkaar maakt de IF tot een ideale instapboot voor een nieuwe generatie zeilers.

We liggen vooraan bij de steigers, u kunt de boot niet missen. De boot is uit 1976 en is onlangs geïmporteerd uit Zweden. Het registratienummer staat nog op de zijkant van de kajuit. Met deze boot worden wedstrijden gevaren. Zie artikel Zilt.

 

Zomerevenement Uitdam

3 juli 2017|

Een record aantal van 36 Marieholms heeft van 30 juni tot en met 2 juli meegedaan aan het Zomerevenement in Uitdam.

De foto’s van Klaas Wiersma staan ons ter beschikking mits vermelding van de fotograaf. Klik hier voor de foto’s.

Voor de film van het evenement, gemaakt door Klaas Wiersma, klik hier.

Watersportjournalist Michiel Scholtes schreef voor het online magazine Zilt een verslag van ons jubileum evenement. De boot op de foto is de boot die op de Hiswa te water ligt. Klik hier voor het artikel.

Marieholm toertocht Rond Noord-Holland

10 juni 2017|

Beste Marieholmleden, Naast ons jaarlijkse zomerevenement willen we dit najaar ook weer een toertocht organiseren van 3 dagen. Hiervoor hebben we dit jaar het weekeinde van vrijdag 15 t/m zondag 17 september gereserveerd. Vorig jaar is het rondje Noord-Holland helaas niet gelukt, we willen dit jaar een nieuwe poging wagen.

Programma:
Vrijdag 15 september: 09.00 uur vertrek Marina IJmuiden. Aankomst Oude Schild (Texel) of Den Helder, ca. 16.00 uur.
Zaterdag 16 september: 12.00 uur vertrek naar Den Oever, door over het IJsselmeer naar Medemblik, Andijk, Stavoren of Enkhuizen.
Zondag 17 september: ieder zoekt zijn thuishaven weer op.

Zaterdagavond: gezamenlijke maaltijd in restaurant.

Bij verwachte verkeerde of te harde wind wordt een alternatief programma georganiseerd. Opties:

  1. Weekeinde Markermeer (bezoek Pampus en museumbezoek), overnachten in Muiden of Durgerdam.
  2. Klonteren op de Kreupel. Een andere optie is op zaterdagavond bij elkaar te komen op het een aantal jaren geleden aangelegde natuureiland De Kreupel. De Kreupel is in een dagtocht bereikbaar vanuit alle IJsselmeerhavens en Friesland. Zaterdagavond gezamenlijke steigermaaltijd op de Kreupel.

Opgeven en informatie uiterlijk 1 september bij: Secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

IF op Hiswa

20 maart 2017|

Vanwege de 50ste verjaardag van de Marieholm IF is er dit jaar een IF te bewonderen op de Hiswa, van 8 t/m 12 maart in Amsterdam.Zaterdag 11 maart is er om 16.30 uur een borrel bij de stand voor alle leden van de Marieholmvereniging en van de Federatie Polyclassics. Zondag 12 maart om 14.00 uur is er een presentatie van de Marieholmvereniging in het Zeiltheater van de HISWA. De IF staat op stand 05.K07. Dit jaar bestaat Marieholm IF 50 jaar. Reden om het driedaagse zomerevenement dit jaar extra groots op te zetten, met aanbrengtochten vanuit Zeeland, Friesland en Zuid-Holland, wedstrijden, een apart programma voor toerzeilers, workshops, borrels en natuurlijk het fameuze Marieholm-diner! Het zomerevenement wordt dit jaar gehouden van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli. Zou het niet geweldig zijn om de 50-ste verjaardag van de Marieholm met 50 of meer schepen te vieren? Niet alleen IF’s, ook alle andere types zijn vanzelfsprekend van harte welkom!

Heb je een Marieholm? Houd dan 30 juni tot en met 2 juli nu vast vrij. En als je nog geen Marieholm hebt, dan wordt het misschien tijd er een aan te schaffen.

Spring naar toolbar