Nieuws

/Nieuws
Nieuws 2018-01-25T13:19:55+00:00

Foto’s zomerevenement Hoorn

15 juli 2018|

Een drietal prachtige fotoreportages van Michiel Veldkamp, Chris Lansink en Selma ten Cate zijn te vinden op de website onder het tabblad evenementen/foto’s.

Inschrijving zomerevenement Hoorn geopend!

24 april 2018|

Beste Marieholmzeiler,

We nodigen je uit voor drie dagen zeilplezier op het Markermeer voor Hoorn. Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 juni is het NMV-zomerevenement. Iedereen kan meedoen.

We zijn te gast bij WSV Hoorn en organiseren een prachtig programma. Wedstrijden over verschillende banen, bij elkaar aan boord kijken, clinics en op zaterdagavond het Marieholmdiner. We varen in twee groepen: een wedstrijd – en een toerklasse. Wedstrijdervaring is dus niet vereist. Meer boten, meer plezier!   Reserveer de data in je agenda en schrijf je nu in! Betaal je inschrijfgeld voor 1 juni en ontvang 10 euro korting!

Dit is de inschrijflink met boot
Dit is de inschrijflink zonder boot

Tot in Hoorn!

Link: Wedstrijd reglement Hoorn 2018

Link: Aankondiging WSV Hoorn

Kalender 2018

28 januari 2018|

Er zijn nog enkele Marieholmkalenders 2018 beschikbaar met 13 prachtige foto’s van Klaas Wiersma. Kosten € 5 excl. verzendkosten. Belangstelling? Stuur een mailje naar secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

Jaarvergadering en Nieuwjaarsborrel 2018

7 januari 2018|

Het bestuur van de Nederlandse Marieholmvereniging nodigt u van harte uit voor de jaarvergadering op zaterdagmiddag 13 januari 2017.

Locatie: De Vrijbuiter, Oud Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht

Programma
12.00 Inloop en tweedehands markt
13.00 Korte presentaties Small Ship Race 2018 en Kampioenschap IF 2017 in Zweden
14.00 Ledenvergadering
15.45 Pauze
16.15 Presentatie Klaas Wiersma. Het verhaal achter zijn mooie foto’s, hierna kunt u het zelf.
17.00 Nieuwjaarsborrel – presentatie films en foto’s 2017
18.00 Diner (stoofpotje). Kosten diner: € 20,- / pp. ter plaatse te voldoen.

Voor de leden die naar de ALV komen, heeft het bestuur een toepasselijke attentie: een prachtige Marieholmkalender 2018, met foto’s van Klaas Wiersma en Eric van de Bandt voor € 5,-. De oplage is beperkt dus meld je snel aan. Aanmelden kan via een mail naar secretaris Paul van den Hoek.pwm.vanden.hoek@gmail.com. Bij aanmelding aangeven met hoeveel mensen je komt, of je dineert met ons en of je vegetarisch wil eten dan wel dieetwensen hebt. Je kan je aanmelden voor het diner tot en met zondag 7 januari. Wij reserveren het diner voor je. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan kan je je afmelden tot en met zondag 7 januari. Bij latere afmelding zullen we de kosten voor het diner in rekening moeten brengen. We rekenen op je begrip hiervoor. Vooraf bestaat de mogelijkheid te lunchen in de Vrijbuiter. Ook dit moet je vooraf bij aanmelding aangeven in verband met de inkoop (2,- / broodje). Vergeet niet je overtollige bootspullen en watersportboeken niet mee te nemen!

28 oktober: Ledenbijeenkomst De Barg – Boskoop

15 oktober 2017|

Kom ook en vergroot je betrokkenheid bij de vereniging.

Samen met jou wil het bestuur terugkijken over het afgelopen jubileumjaar en vooruitkijken naar nieuwe activiteiten.

De middag is bedoeld voor alle Marieholmliefhebbers om elkaar op een ontspannen manier nader te leren kennen, maar ook om elkaar weer te zien en verhalen op te halen. Het is bij uitstek dé gelegenheid voor nieuwe leden om vragen te kunnen stellen over de klussen aan je schip. Of voor bestaande leden die overtollige onderdelen van hun schip willen overdoen aan een andere liefhebber.

Op zaterdag 28 oktober start de inloop om 14.00 uur in de verbouwde hooiberg. Het programma start om 14.30 uur. Voorzitter Hanz Zwart is moderator en zorgt voor een interactieve bijeenkomst.

Vanaf 16.30 uur begint de borrel en daarna volgt een heerlijke Hollandse warme maaltijd. Het eten en drinken wordt aangeboden door de vereniging

Voor een goede organisatie is het plezierig en noodzakelijk je aan te melden. Stuur een mailtje naar secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

Adres van De Barg:
De Oude Wijk 11
2771 WT Boskoop

Ga hier het tuinpad op en probeer je auto ergens te parkeren op een van de parkeerplaatsen en loop dan verder door naar achteren naar de hooischuur De Barg.

Welkom op het water: Marieholm IF hot & trending

1 september 2017|

Welkom op het water is een nationale campagne van de Hiswa om mensen enthousiast te krijgen voor watersport. Klik hier voor het hele verhaal.

IF op HIWSA te water

29 augustus 2017|

Vanwege het 50 jarig bestaan van de IF is de Marieholmvereniging is met een IF aanwezig op de HISWA te water.
Naast het nieuwste aanbod van schepen en produkten richt de Hiswa zich op trends in de watersport. De IF is een aantrekkelijke boot voor jonge watersporters die hun opleiding hebben gehad op open boten maar voor wie de aanschaf van een nieuwe boot te kostbaar is.

De IF (en ook de M26) is veelzijdig te gebruiken: hij leent zich goed voor een dag zeilen op plassen en meren maar je kunt er ook langere tochten mee maken op zee en Wad. Diepgang en masthoogte geven weinig beperkingen. De bediening is eenvoudig: een IF zeil je gemakkelijk alleen. Dat alles bij elkaar maakt de IF tot een ideale instapboot voor een nieuwe generatie zeilers.

We liggen vooraan bij de steigers, u kunt de boot niet missen. De boot is uit 1976 en is onlangs geïmporteerd uit Zweden. Het registratienummer staat nog op de zijkant van de kajuit. Met deze boot worden wedstrijden gevaren. Zie artikel Zilt.

 

Zomerevenement Uitdam

3 juli 2017|

Een record aantal van 36 Marieholms heeft van 30 juni tot en met 2 juli meegedaan aan het Zomerevenement in Uitdam.

De foto’s van Klaas Wiersma staan ons ter beschikking mits vermelding van de fotograaf. Klik hier voor de foto’s.

Voor de film van het evenement, gemaakt door Klaas Wiersma, klik hier.

Watersportjournalist Michiel Scholtes schreef voor het online magazine Zilt een verslag van ons jubileum evenement. De boot op de foto is de boot die op de Hiswa te water ligt. Klik hier voor het artikel.

Marieholm toertocht Rond Noord-Holland

10 juni 2017|

Beste Marieholmleden, Naast ons jaarlijkse zomerevenement willen we dit najaar ook weer een toertocht organiseren van 3 dagen. Hiervoor hebben we dit jaar het weekeinde van vrijdag 15 t/m zondag 17 september gereserveerd. Vorig jaar is het rondje Noord-Holland helaas niet gelukt, we willen dit jaar een nieuwe poging wagen.

Programma:
Vrijdag 15 september: 09.00 uur vertrek Marina IJmuiden. Aankomst Oude Schild (Texel) of Den Helder, ca. 16.00 uur.
Zaterdag 16 september: 12.00 uur vertrek naar Den Oever, door over het IJsselmeer naar Medemblik, Andijk, Stavoren of Enkhuizen.
Zondag 17 september: ieder zoekt zijn thuishaven weer op.

Zaterdagavond: gezamenlijke maaltijd in restaurant.

Bij verwachte verkeerde of te harde wind wordt een alternatief programma georganiseerd. Opties:

  1. Weekeinde Markermeer (bezoek Pampus en museumbezoek), overnachten in Muiden of Durgerdam.
  2. Klonteren op de Kreupel. Een andere optie is op zaterdagavond bij elkaar te komen op het een aantal jaren geleden aangelegde natuureiland De Kreupel. De Kreupel is in een dagtocht bereikbaar vanuit alle IJsselmeerhavens en Friesland. Zaterdagavond gezamenlijke steigermaaltijd op de Kreupel.

Opgeven en informatie uiterlijk 1 september bij: Secretaris.nmv@marieholmvereniging.nl

IF op Hiswa

20 maart 2017|

Vanwege de 50ste verjaardag van de Marieholm IF is er dit jaar een IF te bewonderen op de Hiswa, van 8 t/m 12 maart in Amsterdam.Zaterdag 11 maart is er om 16.30 uur een borrel bij de stand voor alle leden van de Marieholmvereniging en van de Federatie Polyclassics. Zondag 12 maart om 14.00 uur is er een presentatie van de Marieholmvereniging in het Zeiltheater van de HISWA. De IF staat op stand 05.K07. Dit jaar bestaat Marieholm IF 50 jaar. Reden om het driedaagse zomerevenement dit jaar extra groots op te zetten, met aanbrengtochten vanuit Zeeland, Friesland en Zuid-Holland, wedstrijden, een apart programma voor toerzeilers, workshops, borrels en natuurlijk het fameuze Marieholm-diner! Het zomerevenement wordt dit jaar gehouden van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli. Zou het niet geweldig zijn om de 50-ste verjaardag van de Marieholm met 50 of meer schepen te vieren? Niet alleen IF’s, ook alle andere types zijn vanzelfsprekend van harte welkom!

Heb je een Marieholm? Houd dan 30 juni tot en met 2 juli nu vast vrij. En als je nog geen Marieholm hebt, dan wordt het misschien tijd er een aan te schaffen.

Spring naar toolbar