Uitslagen wedstrijden

Competitie

Tijdens de evenementen zeilen de aanwezige leden onderlinge wedstrijden. Alhoewel zeer informeel wordt er toch zeer fanatiek gezeild. De wedstrijdbanen worden uitgezet met onze eigen officiele NMV wedstrijdboeien. Je kan contact opnemen met de evenementencommissaris.

Voor de winnaar van het jaarlijks NMV Kampioenschap (Zomerevenement) is er een mooie wisselprijs beschikbaar.

Winnaars wisselprijs:

Wisselrpijs 2014 webgrootte

Ieder jaar wordt er ook een jaarprijs uitgereikt, een mooi halfschaalmodel van een Marieholm IF, voor de zeiler die gezien over een een heel seizoen de meeste punten bij elkaar heeft gezeild. Punten verdien je volgens de Oostenrijkse puntentelling, dus hoe groter het veld met deelnemers, hoe meer punten er te verdienen zijn. Wie veel wedstrijden meezeilt, verdient dus ook veel punten.

jaarprijs

Uitslagen wedstrijden t.b.v. jaarprijs:

pdf Ludo Knegtel Jaarprijs 2014 Overzicht
icon Ludo Knegtel Jaarprijs NMV 2013
icon Ludo Knegtel Jaarprijs NMV 2012
pdf Ludo Knegtel Jaarprijs NMV 2011
pdf Ludo Knegtel Jaarprijs NMV 2010
spreadsheet Jaarprijs 2009
pdf Jaarprijs 2008
pdf Jaarprijs 2007
pdf Jaarprijs 2006
pdf Jaarprijs 2005

Wedstrijdzeilregels

Om de wedstrijden reglementair te laten verlopen is een introductie op het wedstrijdzeilen geschreven.

Met de Marieholms varen wij in wedstrijden met verschillende sw cijfers.
Het sw-cijfer is een tijdscorrectie op de gezeilde tijd om voor ieder verschillend type boot een vergelijkbare uitslag te krijgen.
In praktijk werkt het zo dat:  gezeilde tijd x 100/sw-cijfer= gecorrigeerde tijd.
Voorbeeld:
Marieholm 33 : 60 minuten x 100/104 = gecorrigeerde tijd: 57,7 minuten
Marieholm 26 : 63 minuten x 100/112 = gecorrigeerde tijd: 56,3 minuten

Hieronder staan niet de officiële sw cijfers, maar door onszelf aangepast op basis van ervaringen in onderlinge wedstrijden.
Voor de verschillende typen gelden bij ons de volgende sw cijfers:

Type SW-cijfer
M33 104
M32 106
IF 107,6
IF-E 110
M26 112

Met spinnaker/halfwinder -/- 1,5  (Geldt voor de hele serie)

De officiële Marieholm sw cijfers 2012 van het watersportverbond vind je in document  SW Marieholm 2012.