Volvo Penta MD1B, goede motor, maar kapotte keerkoppelinh

//Volvo Penta MD1B, goede motor, maar kapotte keerkoppelinh
Volvo Penta MD1B, goede motor, maar kapotte keerkoppelinh 2019-05-26T15:05:54+02:00

Home Forums Marktplaats Volvo Penta MD1B, goede motor, maar kapotte keerkoppelinh

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • Hans ten Cate
  Bijdrager
  Post count: 61

  Vorige week is op de terugweg van de Harlingen-Terschellingrace de Keerkoppeling van de MD1B in Olijfje gecrasht. De motor zelf lijkt nog prima, maar de keerkoppeling zit vast in de vooruit en is daar niet meer uit te krijgen. De meest voordehandliggende oplossing is om de motor uit de boot te halen, de keerkoppeling te vervangen door een ruilexemplaar (ca 700 Euro) en de motor weer in te bouwen. De cilinder is in 2017 gehoond en er is toen nieuwe een paasende zuigeveer geplaatst. So far heeft de motorzelf me nooit in de steek gelaten, maar ik heb besloten om als de motor er toch uit gaat, hem niet meer terug te plaatsen en te vervangen door een stllere,lichtere kleinere Nanni met nog wat meer vermogen.

  De MD1B wordt ergens de komende twee weken uitgebouwd en is dan beschikbaar. Hij kan bekeken worden in Sneek. Ik plaats dit bericht omdat er regelmatig mensen zijn bij wie de motor stuk is. Als je motor stuk is en je hebt al een keerkoppeling, als je verder houdt van de simpelheid en obustheid van de MD1B, dan is dit wellicht een mooie kans.

  Ik plaats hier een bericht, maar heb m ook op Marktplaats aangeboden. Daar heb ik geen prijs genoemd, maar om biedingen gevraagd.

  Hans ten Cate. 06 3313 2103

  Michiel Veldkamp
  Bijdrager
  Post count: 39

  Hans,

  Ik zou de motor ook aanbieden bij Aquasport in Hoorn. Wellicht geven zij er nog iets voor. Overigens hoeft voor het vervangen van de keerkoppeling de motor er niet uit. Er is een truc door de schroefas en de twee achterste motorsteunen los te halen, de motor kan dan voorover getild worden en de keerkoppeling verwisseld.

  Michiel

  Hans ten Cate
  Bijdrager
  Post count: 61

  Michiel, ik had het je twee weken gemakkelijk f2f kunnen vertellen, maar dan had ik bij onze spannende race nog meer gepraat. Daarom en om het de gemeenschap te laten weten wil ik langs deze weg melden dat Aquasport geen belangstelling zegt te hebben voor dergelijke oude motoren.

  Hans

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Spring naar toolbar